2010-12-03

Τι βοήθημα να αγοράσω;

Μου έστειλαν ένα mail. Όλα τα κακά, σήμερα, από την ηλεκτρονική μου επικοινωνία με βρίσκουν... Έλεγε πως υπάρχει νόμος που προβλέπει την διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στις 3 τάξεις του γυμνασίου και μάλιστα στο ΦΕΚ δημοσιεύεται το περιεχόμενο της ύλης, από πλευράς θεματικών ενοτήτων. Το μήνυμα, φυσικά, μιλούσε και για διάφορα σενάρια συνωμοσίας. Κάτι τέτοια, συνηθίζω να τα παίρνω για φάρσες. Εν τούτοις, μπήκα στον πειρασμό και μπήκα στο Εθνικό Τυπογραφείο να κατεβάσω το σχετικό ΦΕΚ. Πρόκειται για το 867 / 10-8-2006 (για να σας διευκολύνω έχω συνδέσει τον αριθμό απευθείας με τη σελίδα του download).

Άλλ’ αντ’ άλλων!

Άλλα είχα σκοπό να γράψω σήμερα και με άλλα θα ξεκινήσω. Μια συνάδελφος, το πρωί, μου έστειλε αυτό το link. http://www.psifiakiellada.gr/
Πολύ εντυπωσιακό, δεν μπορώ να πω! Κλικάρω κι εγώ τα όμορφα κτίρια της Παιδείας και του Πολιτισμού. Και προς μεγάλη μου χαρά βρίσκω ενότητα βιβλιοθήκες! Ναι, ναι, μεγάααααλη χαρά!
Ανοίγω λοιπόν τις βιβλιοθήκες και βλέπω καμιά 30αριά (με το μάτι, δεν τα μέτρησα) link προς βιβλιοθήκες. Κι έρχομαι και αναρωτιέμαι… Μόνο τόσες ακαδημαϊκές έχουμε; Δημοτική υπάρχει μόνο του Δήμου Θεσσαλονίκης; Νομίζω πως ακόμα και οι Δημόσιες είναι λιγότερες απ’ όσες πραγματικά υπάρχουν (π.χ. ξέρω πως υπάρχει Δημόσια Βιβλιοθήκη στη Δημητσάνα και στην Κέρκυρα (κι αυτό γιατί τις έχω επισκεφθεί, δηλαδή).