2012-06-03

Ο μάνατζερ των βιβλιοθηκών

Της Έφης Φαλίδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 02 Ιουνίου 2012

Πιστεύει στις συλλογικές προσπάθειες. Πενήντα δύο ετών σήμερα, δοκιμάζει τη μετάβασή του από την περιφέρεια στο κέντρο. Από χθες είναι ο πρώτος γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από αυτή τη θέση συνεχίζει το πρόγραμμα δικτύωσης των δημόσιων βιβλιοθηκών, που είχε ξεκινήσει από τη Βέροια

Ξεκίνησε από το μηδέν, λέει ο ίδιος. Με έναν «άτακτο στρατό», όπως αποκαλεί την ομάδα τών εκεί συνεργατών του, «που λεηλατούσαμε ό,τι βρίσκαμε και επιστρέφαμε με τη λεία μας, για να δουλέψουμε μέσα στη Βιβλιοθήκη». Και βρέθηκε εντός μιας νέας συγκροτημένης κατάστασης «ενός «τακτικού στρατού που χρειάζεται νέα εργαλεία, ώστε στη δεδομένη συγκυρία να πείσει τον κόσμο να συνδεθεί μαζί του».

Μιλά με «φωτεινές» λέξεις. Με φράσεις υψηλών δονήσεων που φέρνουν τη συζήτηση στο άνοιγμα των ιδεών και όχι στην εσωστρέφεια της αδράνειας. Γεννήθηκε στη Βέροια από γονείς ποντιακής καταγωγής και επέλεξε να μην εγκαταλείψει τη γενέτειρα του, παρά μόνο για τον κύκλο των σπουδών του.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα “Τα Νέα”