2012-06-06

Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες μετά… το πτυχίο

των Andy Boynton και William Bole

Τέτοια εποχή σημαίνει το τέλος των σπουδών για χιλιάδες φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων κι ενώ με το ένα χέρι παίρνουν το πτυχίο με το άλλο επιστρέφουν την κάρτα μέλους στη βιβλιοθήκη. Μπορεί αυτή η φράση να είναι λίγο υπερβολική και προφανώς αρκετοί από αυτούς θα συνεχίζουν να δανείζονται βιβλία ή να τα κατεβάζουν e-readers τους. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να έχουν την εντύπωση ότι το πανεπιστήμιο είναι ένα διάστημα στη ζωή τους, οπότε οφείλουν να εστιάσουν στη μελέτη και με το που ολοκληρώνεται αυτή η περίοδος είναι ώρα για «πράξη». Αυτή η λογική είναι απελπιστικά ξεπερασμένη.

Οι βιβλιοθήκες πάνε παντού...


Image GalleryΕίστε λάτρεις του βιβλίου, αλλά και της φύσης; Τότε σας έχουμε τον ιδανικό συνδυασμό.
Οι επισκέπτες καλούνται να μελετήσουν τις στοίβες των βιβλίων που τοποθετήθηκαν σε μεγάλα ξύλινα ράφια και είναι ελεύθεροι να πάρουν όποιο βιβλίο θέλουν για να το διαβάσουν, πάντα, βέβαια, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.Η βιβλιοθήκη με τίτλο "Bookyard" αποτελεί δημιουργία του Ιταλού καλλιτέχνη Μάσιμο Μπαρτολίνι (Massimo Bartolini) και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ενός Φεστβάλ, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του για το κοινό στην πόλη της Γάνδης. 
Πρόκειται για μια υπαίθρια βιβλιοθήκη που στήθηκε στο εσωτερικό ενός μεγάλου αμπελώνα στο Βέλγιο. Και το σημαντικότερο; Μπορούν να οργανώσουν ένα μίνι πικ-νικ μέσα στον αμπελώνα, απολαμβάνοντας το βιβλίο της επιλογής τους μαζί με ένα καλό κρασί που προσφέρεται δωρεάν. Κι όλα αυτά, βέβαια, πριν πιάσει καμιά βροχή.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες στο radar.gr


Μέσα σε έναν αμπελώνα!