2010-11-30

Το blog της ΕΕΒΕΠ

Σήμερα, ψάχνοντας, έπεσα πάνω στο blog της ΕΕΒΕΠ. Φιλοξενείται στο http://eebep.blogspot.com/. Συνολικά, υπάρχουν 2 αναρτήσεις δημοσιευμένες. Η πρώτη ανακηρύσσει την έναρξη του blog. Η 2η, δημοσιευμένη την ίδια μέρα), αναγγέλλει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών. Τελευταία ανάρτηση, λοιπόν, 20/7/2009 στις 7.41 π.μ.
Αυτά ήταν τα όσα είχε να συζητήσει μαζί μας η Ένωση; Από τον Ιούλιο του 2009 δεν έχει συμβεί τίποτα συγκινητικό, συγκλονιστικό ή έστω μισο-αδιάφορο που να δικαιούται 5 γραμμές σε ένα blog και άλλα 2 σχόλια από κάποιον που θα τα διαβάσει;
Έτσι, αποφάσισα κι εγώ να διατυπώσω την απορία μου
"Συγγνώμη, δημιουργήθηκε ένα blog για να μπει μια ανακοίνωση και τέλος; Συνειδητοποιεί κανείς πόσα πράγματα μπορούν να λεχθούν σε ένα blog;
Αντί να χαράζετε το θεσμικό πλαίσιο των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, μπορείτε να το βάλετε εδώ για διαβούλευση. Πραγματική διαβούλευση. Το ίδιο και η "Εθνική Πολιτική Βιβλιοθηκών" (που κατ' εμέ θα έπρεπε να καλείται "Εθνική Πολιτική για τις Βιβλιοθήκες" μιας και κανένα κτίριο και κανένα έπιπλο δεν είναι σε θέση να χαράξει εθνική πολιτική). Γιατί η δημόσια διαβούλευση και το ψήφισμα έπρεπε να γίνει στα Γιάννενα σε ένα συνέδριο ακαδημαϊκών, που δεν ήταν δεδομένο ότι θα βρίσκονταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και όχι μέσω του blog της Ένωσης όπου μπορούσε να γίνει ένα πολύ πιο παραγωγικό brainstorming;
Και κάτι τελευταιό... Θα εκτιμούσα το να έβλεπα εδώ ή στο site της ΕΕΒΕΠ απομαγνητοφωνημένες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της, ώστε στις επόμενες εκλογές, να μπορώ να κάνω συνειδητή επιλογή των εκπροσώπων μου."

Ο λόγος που το έγραψα κι εδώ είναι γιατί, δυστυχώς για την Ένωση, εδώ υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να διαβαστεί...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala to blog ayto htan megalh epityxia kai fysika o dhmosio dialogos prow8h8hke mesw aytou. Alh8eia oi protaseis gia allagh toy katastatikou ti eginan?

Ανώνυμος είπε...

Εχει δημιουργηθει απο την ΕΕΒΕΠ μια επιτροπη καταστατικου, οπως λεγεται, στην οποια καταθετουν ολα τα μελη της Ενωσης τις προτασεις τους. Υπαρχει αναρτηση για το συγκεκριμενο εδω : http://eebepdialogue.blogspot.com/. Το χρονικο περιθωριο νομιζω, ειναι μεχρι και τον Φλεβαρη που θα γινει προσκληση γενικης συνελευσης.
Μαρία

Αφροδίτη Φράγκου είπε...

Φαίνεται ότι οι επικεφαλής της ΕΕΒΕΠ είναι πιο ασυνεπείς στο να τηρούν blogs κι από 'μένα (που δεν είμαι περήφανη για την παραγωγικότητά μου τα πρώτα χρόνια της ζωής μου ως blogger...)
:S