2010-12-01

Από: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ προς acadelib

Αγαπητοί συνάδελφοι,
το επισυνταπτόμενο αρχείο  περιέχει τη στάση  4 εκ των 9 μελών του ΔΣ ΄Ενωσης, στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, τα οποία δεν θα είχαν συμβεί αν το ΔΣ ακολουθούσε προτάσεις και πολιτικές, τις ψήφιζε και τις υιοθετούσε γιατί τότε και η Πρόεδρος θα είχε μία ορισμένη πολιτική να ακολουθεί και αυτή θα παρουσίαζε και θα υποστήριζε, αντί για την προσωπική της άποψη που δημοσιεύθηκε στο Βήμα.
Το ότι είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, δε είναι τυχαίο, αλλά προκύπτει από την ίδια τη λειτουργία του συμβουλίου, στο οποίο το προεδρείο, ανακοινώνει τα πεπραγμένα και δείχνει κείμενα για δράσεις  χωρίς προηγουμένως να τα έχει κοινοποιήσει σε όλα τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να τα μελετήσουν ώστε να γίνει συζήτηση και να παρθούν κοινές αποφάσεις. Σε ό,τι τους έχει ζητηθεί, παραπέμπουν στον ιστότοπο της Ένωσης! Δηλαδή τα μέλη του Συμβουλίου για να ενημερωθούν και να μπορούν να αποφασίσουν για το οτιδήποτε, πρέπει να ψαχνουν στο σάιτ της Ένωσης όπου και δεν υπάρχει και τίποτα από όσα λένε!
Συνάδελφοι, ούτε η ίδια η Πρόεδρος δεν πιστεύει πως η Ένωση έχει μία συγκεκριμένη πολιτική διαφορετικά δεν θα έλεγε αυτά που είπε.

Προς το ΔΣ
29.11.2010
Με αφορμή τη συνέντευξη της Προέδρου στο Βήμα «το επάγγελμά μου», θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση και την πικρία μας για το ατόπημα που διεπράχθη εκ μέρους της. Η άποψη και η σκοπιά της για το επάγγελμα με τον τρόπο που παρουσιάζεται δυστυχώς δεν εκφράζουν το σύνολο των βιβλιοθηκονόμων και μόνο παραπληροφόρηση και ζημιά στον βιβλιοθηκονομικό κόσμο μπορούν να επιφέρουν.
Η συνέντευξη της προέδρου αναστέλλει τις όποιες προσπάθειες προβολής και προαγωγής του επαγγέλματος που είναι και ένας από τους σκοπούς της Ένωσης σύμφωνα με το καταστατικό της. Λυπούμαστε που βρισκόμαστε στη δεινή θέση να μιλήσουμε τόσο αυστηρά, αλλά το άρθρο αυτό, υπονομεύει τις προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης στις ελληνικές βιβλιοθήκες. Τη στιγμή που όλοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που έχει πλήξει και τις βιβλιοθήκες, τις απολύσεις συναδέλφων, τη στιγμή που καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες όλο και περισσότερων προβλημάτων από βιβλιοθηκονόμους, ο άνθρωπος που είναι στη θέση του προέδρου να τηρεί τέτοια στάση, είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Ποιος περιμένει από τον άνθρωπο που ηγείται του Διοικητικού Συμβουλίου των βιβλιοθηκονόμων, που συμμετέχει στην επιτροπή για την εθνική πολιτική, που επιδίδει έγγραφα σχετικά στην Υπουργό παιδείας που διοργανώνει συνέδρια για τις δημοτικές βιβλιοθήκες να διατείνεται ότι η δημοτική βιβλιοθήκη είναι ένας χώρος απώλειας βιβλίων, σκόνης, καταφύγιο για εκείνους που δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού και όχι χώρος πολιτισμού, γνώσης, ενημέρωσης; Ποιος περιμένει από την πρόεδρο που λαμβάνει αγωνιώδεις επιστολές συναδέλφων με αδιέξοδα προβλήματα και με την παράκληση να μην τους απογοητεύσει, να κάνει ακριβώς αυτό και μάλιστα με τον πιο έκδηλο και επιπόλαιο τρόπο; Πώς θα ξαναστείλει κάποιος επιστολή ζητώντας τη βοήθεια της ένωσης όταν ξέρει ότι γίνεται ενοχλητικός στην Πρόεδρο;
Μπορεί ίσως, αν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τα πράγματα, να σκεφτούμε ότι ο δημοσιογράφος αυτοσχεδίασε (πράγμα που από μόνο του δεν ευσταθεί τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να έχει αυτοσχεδιάσει χωρίς να βασιστεί προηγουμένως στα λεγόμενα της προέδρου), αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχει ήδη υπάρξει άμεση διάψευση, τόσο στα μπλογκ που γράφουν όλη την εβδομάδα, όσο και στην ίδια την εφημερίδα με κοινοποίηση στον βιβλιοθηκονομικό κόσμο.
Η κυρία Κυριακοπούλου δεν μπορεί να πείσει για την παραποίηση των λόγων της, γιατί χρειάστηκε μία εβδομάδα πανελλαδικής κατακραυγής έως ότου διαμορφώσει τόσο την απάντηση προς το Βήμα, με την υποτιθέμενη «παραποιημένη» συνέντευξή της στο δημοσιογράφο, όσο και τις "προτάσεις" της ΕΕΒΕΠ για τις δημοτικές βιβλιοθήκες.
Αν πράγματι αυτά τα κείμενα υπήρχαν, θα είχαν κοινοποιηθεί 3 και 4 φορές κάθε μέρα, όπως έχει γίνει για άλλα θέματα στο παρελθόν. Παρόλο που και αυτές ακόμη οι προτάσεις είναι συζητήσιμες, μακάρι να προϋπήρχαν. Για παράδειγμα, τι σημαίνει η πρόταση: «Εξασφάλιση τουλάχιστον μιας Δημοτικής Βιβλιοθήκης για κάθε δήμο Καλλικράτη»; Να κλείσουν οι βιβλιοθήκες σε όσους δήμους συνενώνονται και να παραμείνει μία; Θα είμαστε ικανοποιημένοι, σαν κλάδος, με αυτήν την έκβαση;
Είμαστε ελεύθεροι να σκεφτόμαστε και να λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά όταν έχουμε θεσμικό ρόλο, έχουμε μεγάλη ευθύνη για τα λεγόμενά μας γιατί μοιραίως εκφράζουν ένα σύνολο ανθρώπων και όχι ένα άτομο, άρα επηρεάζουν. Ένας ηγέτης βάζει στην άκρη τον εαυτό του, δεν επιζητά τα εύσημα, δεν δυναμιτίζει τις προσπάθειες του συνόλου, εκπροσωπεί τους πολλούς και όχι τον ένα, τον αρχηγό. Αν είσαι ηγέτης φύσει και θέσει, αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου με ακεραιότητα και δεν χρεώνεις στους άλλους τα αρνητικά τους αποτελέσματα. Ό,τι δηλαδή ακριβώς δεν έκανε η κυρία Κυριακοπούλου!
Έχουμε την τιμή και την τύχη να κάνουμε ένα επάγγελμα που πολλοί θα ζήλευαν και είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων νιώθει περηφάνια που το εξασκεί. Πως γίνεται η πρόεδρος του συλλόγου μας, που εμφανώς συρρικνώνεται όλο και περισσότερο - γιατί άραγε?- να λέει ευθαρσώς ότι είχε στρεβλή εικόνα για το αντικείμενο όταν πέρασε στη σχολή αλλά αυτή η εικόνα άλλαξε, αργότερα, αν και δεν πληροφορεί τους αναγνώστες του άρθρου πώς έγινε αυτή η αλλαγή. Κοντολογίς συμπεραίνουμε ότι δεν το εκτιμά όσο θα έπρεπε. Αυτό βέβαια φαίνεται και από την επισκεψιμότητα του κοινού στη βιβλιοθήκη την οποία διευθύνει!
Έλεγαν οι πρόγονοί μας: εκ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί η γλώσσα! Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις αργά ή γρήγορα τα λεγόμενά σου θα το αποδείξουν!
Αλλά εμείς δεν θα απολογηθούμε για κανένα συνάδελφο, αλλά θα διακηρύξουμε απερίφραστα την ικανοποίησή μας που ασκούμε αυτό το επάγγελμα, υπερασπιζόμαστε όλους όσους αγωνίζονται στις βιβλιοθήκες τους και έξω από αυτές για το επάγγελμα και τις βιβλιοθήκες και προσπαθούν να προσελκύουν νέο προσωπικό.
Τα προμηνύματα για το επάγγελμά μας είναι ζοφερά και η πρόεδρος θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει αναλάβει μεγάλη ευθύνη συμμετέχοντας στο Γενικό Συμβούλιο βιβλιοθηκών και παρουσιάζοντας την εικόνα του βιβλιοθηκονομικού κόσμου. Κείμενα σε μορφή συνθημάτων, σαν αυτά της εθνικής πολιτικής που κατατέθηκαν μειώνουν το επάγγελμα και την Ένωση. Η απάντηση απαξίωσης ήρθε και από την ολομέλεια των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, όταν ζητήθηκε να υιοθετηθεί η πρόταση αυτή και να αποτελέσει ψήφισμα του συνεδρίου.
Η κατάσταση αυτή, της συνέντευξης και του περιεχομένου της, δεν ήρθε τυχαία, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας διαρκούς πρακτικής, εδώ και τρία χρόνια, που το Προεδρείο της Ένωσης χρησιμοποιεί το ΔΣ μόνο για να ανακοινώσει τα πεπραγμένα του. Στη τελευταία θητεία μάλιστα, το Προεδρείο του ΔΣ έχει κάνει αυτή την πρακτική σύστημα. Όταν ζητάμε τα κείμενα που, λέει ότι, έχει δημιουργήσει με τις επιτροπές της Ένωσης, αρνείται να τα καταθέσει και καθορίζει τις πολιτικές και τις στρατηγικές της Ένωσης με άγνωστο τρόπο και χωρίς να εξηγεί γιατί τα 5 μέλη του ΔΣ δεν ζητούν τη γνώμη των άλλων 4, για κανένα θέμα.
Μια οριακή πλειοψηφία προσπαθεί να ρυθμίσει τα θέματα του κλάδου, αλλά, εκ του αποτελέσματος, έχει αποδειχθεί ότι δεν το επιτυγχάνει. Η ίδια μέθοδος ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του Γενικού Συμβουλίου. Το ΔΣ ενημερώθηκε για τη συμμετοχή της Προέδρου και του Αντιπροέδρου σε αυτό, μετά την συνεδρίαση του και την κατάθεση των «προτάσεων της ΕΕΒΕΠ». Ακόμη δε, δεν έχει εξηγηθεί γιατί το Υπουργείο επέλεξε δύο μέλη του ΔΣ από το ίδιο ψηφοδέλτιο να εκπροσωπούν τον κλάδο και δεν επέλεξε δύο διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο ΔΣ;
Αν το ΔΣ είχε επεξεργαστεί και υιοθετήσει μια πρόταση πολιτικής η κυρία Κυριακοπούλου θα είχε αυτήν την πολιτική να υπερασπιστεί και να προβάλει. Το ότι αρκέστηκε στις προσωπικές της απόψεις αποδεικνύει την ανυπαρξία πολιτικής βιβλιοθηκών εκ μέρους της Ένωσης.
Στη σημερινή σοβαρή και επικίνδυνη για τις βιβλιοθήκες συγκυρία, δεν έχει καμιά αξία να πειστεί το ΔΣ για τις προθέσεις της, αλλά το σύνολο των επαγγελματιών. Κι αυτό, υπάρχει ένας τρόπος για να το πετύχει η κυρία Κυριακοπούλου. Να διαψεύσει το άρθρο με επιστολή δημοσιευμένη στο Βήμα. Και σε περίπτωση άρνησης της δημοσίευσης, θα πρέπει η επιστολή να σταλεί ως πληρωμένη καταχώρηση, πράγμα που δεν μπορούν να αρνηθούν. Και για την υπεράσπιση των βιβλιοθηκονομικών πραγμάτων, τόσο στο πανελλήνιο όσο και στους φορείς, θα πρέπει άμεσα να κοινοποιηθούν τα κείμενα των επιτροπών των εθνικών και άλλων πολιτικών στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε μαζί με τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ένωσης να συντάξουν τις πολιτικές της Ένωσης και να τις ψηφίσουν και να τις προβάλλουν παντού.
Μόνο έτσι θα βρούμε συμμάχους ως κλάδος και θα βελτιώσουμε την επαγγελματική και κοινωνική θέση μας.

Τα μέλη του ΔΣ
Αγγελική Ανδρικοπούλου
Ρέα Γαϊτάνου
Ανθή Κατσιρίκου
Ηρακλής Πίττας
Και
Μαρία Κωνσταντοπούλου, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν καλή η επιστολή, διαφωνώ σε διαφορά σημεία,θα αναφερθώ αργότερα. Απλώς κάπως μου δημιουργείται η εικόνα ο χαλίφης στη θέση του χαλιφη....
Σχετικά με την επιστολή τώρα, είναι πολυ σημαντικό όλο αυτό που έχει συμβει σχετικά(η καταφωρή απαξίωση του κλάδου από την εκλεγμένη εκπρόσωπο)αλλά αυτά που αναφέρονται στο τέλος είναι σημαντικότερα δηλ. η λειτουργία του οργάνου. Αν είναι έτσι οι υπογράφοντες της επιστολής φέρουν ευθύνη που δεν δημοσιοποίησαν τα γεγονότα που αναφέρονται νωρίτερα και δεν κίνησαν τις ανάλογες διαδικασίες. Δεν είναι δυνατόν το αρθρο το Βήμα να είναι η αφορμή για τα προαναφερθέντα, τα οποία κανουμε γαργάρα και ζητάμε την πληρωμένη καταχώρηση της επιστολής της κα. προέδρου. Να ζητηθεί αμεσα γενική συνέλευση και να τεθούν στα μέλη τα ζητήματα αλλά να διοργανωθεί και μια δημόσια συζήτηση από βιβλιοθηκονόμους σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει και όχι από τις γνωστες επιτροπές των ιδίων και των ιδίων....

Αφροδίτη Φράγκου είπε...

Συμφωνώ αλλά με μια μικρή σημείωση... Να προχωρήσουν εκκρεμείς αιτήσεις για εγγραφή μελών (εφόσον υπάρχουν - ξέρω πως η δική μου είναι ανάμεσα σ' αυτές), να δοθεί ένα διάστημα (σύντομο) για συναδέλφους που πιθανόν ενδιαφέρονται πλέον για την εγγραφή τους και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση.
Αυτό γιατί είναι κοινά, νομίζω, αποδεκτό πως η ΕΕΒΕΠ απαξιώθηκε το προηγούμενο διάστημα (μιλάω για χρόνια κι όχι για το τελευταίο δεκαπενθήμερο) και ίσως με όλα αυτά, κάποιοι να αφυπνιστήκαμε και να θελήσουμε να δραστηριοποιηθούμε μετά από τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος.

Θα ήθελα να γνώριζα από πού προήλθε αυτή η κατ' εμέ ορθή αντιμετώπιση του πράγματος, φίλε/η ανώνυμε/η. Ανεξάρτητα, ευχαριστώ για το πολύτιμο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή ανώνυμε/η, δεν γνωρίζω αν είσαι μέλος της ένωσης ή όχι, πάντως αναφέρεσαι σε κάποιες διαδικασίες που έπρεπε ήδη να έχουν κινηθεί. Θα μπορούσες να μας πεις ποιες είναι αυτές, γιατί δεν τις γνωρίζω. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι από τον Ιούνιο συμμετέχω στο συμβούλιο και επειδή ανήκω στην μειοψηφία, όποια θέση και αν υποστηρίξω δεν θα γίνει δεκτή, γιατί υπάρχει μία οριακή πλειοψηφία που υπερτερεί. Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε ζητήσει εγγράφως στοιχεία σχετικά με δράσεις του συμβουλίου για τις οποίες εμείς (οι τέσσερις εννοώ)δεν έχουμε ενημερωθεί επαρκώς αλλά δεν παίρνουμε καμμία απάντηση. Επιπλέον, είχαμε ζητήσει έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο με αυτό το θέμα (την ανεπαρκή ενημέρωση) και άλλα πολλά, αλλά πλην ημών δεν εμφανίστηκε στη συνεδριαση κανένα άλλο μέλος του συμβουλίου, οπότε και δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλειψης απαρτίας!
Το κείμενο το κοινοποιήσαμε για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για το τί συμβαίνει και φυσικά για την αντίθεσή μας προς το δημοσίευμα του Βηματος.
Σαν κλάδος εάν έχουμε θιγεί αναλαμβάνουμε υπέυθυνη στάση και σαν συνολο αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Αν δεν μας αρέσει η Ένωση, ή δεν συμφωνούμε με αποφάσεις και δράσεις του συμβουλίου, έχουν γίνει και θα γίνουν γενικές συνελεύσεις τακτικές ή έκτακτες όπου μπορεί να εκφραστεί κάθε συνάδελφος και να πει ελεύθερα τη γνώμη του.
Το ότι βάλλεται ο κλάδος πανταχόθεν αυτή τη στιγμή, δεν προέκυψε αναίτια. Αν εμείς σαν επαγγελματίες δεν συμμετέχουμε ενεργά στο συλλογικό μας όργανο και δεν αντιδρούμε όταν συμβαίνει κάτι που δεν μας εκφράζει, όταν δεν ενισχύουμε με τη συμμετοχή μας το σωματείο μας και δεν παίρνουμε ενεργό θέση, τότε θα έχουμε δυσάρεστα σαν αυτά των τελευταίων ημερών που μας πίκραναν όλους.

Αγγελική Ανδρικοπούλου

Δέσποινα είπε...

Να πώ και εγω την αποψή μου λοιπόν. Προφανώς από τα γραφόμενα προκύπτει πως το όργανο παρουσιάζει βασικές δυσλειτουργίες. Γιατι δεν σκέφτεστε να αλλάξει εντελώς η δομή του οργάνου? Ολες οι αποφάσεις να παίρνονται από τις συνελεύσεις του οργάνου και όχι το Δ.Σ. και οι αντιπρόσωποι να είναι αιρετοί και όχι με συγκεκριμένη θητεία αλλα να ψηφίζονται από τις συνελεύσεις? Ετσι σε περίπτωσεις όπως αυτή να υπάρχει η δυνατότητα να τεθεί σε συνέλευση η προφανής ανεπάρκεια των αντιπροσώπων και να διαδεχτούν από αλλούς πιο επαρκείς οι οποίοι θα υπόκυνται πάντα στον έλεγχο της συνέλευσης του οργάνου. Αλλιώς προκαλείται η εντύπωση του πεφωτισμένου ιερατείου και τα παρελκόμενα αυτού. Αφου ουτε Δ.Σ. δεν συγκαλείτε, εσεις οι τέσσερις συγκαλέστε γενική συνέλευση στα γραφεία της Ενωσης και να αποφασίσουν οι παρόντες - μέλη της Ενωσης το τι μέλει γεννεσθε!Νομίζω είναι πιο αμεσοδημοκρατικο αυτό από το να παιζετε κρυφτούλι μεταξύ σας.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείς Δεσποινα αλλα αυτά που γράφεις οσο λογικά και αν φαίνονται δεν ειναι! Απλα γιατι για την λειτουργία καθε οργάνου (Δ.Σ., Γ.Σ. κ.λ.π.) ειναι υποχρεωτικη η τήρηση του Αστικου Κώδικα ή των νόμων. Δεν μπορουν τα 4 μέλη του Δ.Σ. να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση γιατι θα ήταν ακυρη. Μπορείτε όμως τα μέλη της ΕΕΒΕΠ-οσοι είστε-να ζητήσετε γενική συνέλευση απο το Δ.Σ. οταν συμπληρώσετε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών. Γιατι λοιπόν δεν το κάνετε; καικυρίως γιατι αφήνετε να ανακυκλώνεται το "πεφωτισμένο ιερατείο" τραβώντας στην ακρη ; οι αρχαιρεσίες έγιναν το Μάιο. που ησασταν τοτε; ( και μαι διόρθωση ορθογραφική: "υπόκεινται" ειναι το σωστό οχι με Υ)

Δαναη Γ.

Δέσποινα είπε...

@Δανάη.
Σε ευχαριστώ για την διόρθωση, έγινε από κεκτημένη ταχύτητα. Δεν σκάναρα το κείμενο πριν την αποστολή και για το λόγο αυτό έχει και άλλα λάθη. Τώρα στο προκείμενο. Οι Ενώσεις, τα σωματεία κλπ έχουν καταστατικό που όριζει τις αρχειερεσίες- διαδικασίες τους. Καταστατικό που αλλάζει, τροποποίειται κλπ. Οι νόμοι ορίζουν άλλα θέματα, όχι την λειτουργία του σωματείου. Εγώ, όπως ανέφερα και σε άλλα σχόλια, δεν είμαι μέλος της Ενωσης όποτε ομιλώ από αλλη θέση, εκτός των πεπραγμένων. Διαβάζω το blog, διάβασα την δημοσίευση και τα σχόλια και πάνω σε αυτά, ανέφερα μια εναλλακτική πρόταση. Αν με καλύψει κάποια στιγμη η δομή και η λειτουργία ενος οργάνου θα συμμετάσχω. Απλά επιλέγω με την αποχή μου να μην νομιμοποιώ καταστάσεις και φαινόμενα που προσωπικά με προσβάλουν. Η αποδυνάμωση δυσλειτουργικών οργάνων είναι αυτό που τα οδηγεί στην απαξίωση και εν τέλει στο μαρασμό. Αυτό που παρατηρείται στην Ενωση τα τελευταία χρόνια. Φυσικά αυτό έχει και τις παρενέργειές του, δεν το αρνούμαι. Ας καλέστει μια ανοικτη συζήτηση για τα τεκταινόμενα, να θεσουν όλοι ανοικτα τις αντιρρήσεις τους ή τις συμφωνίες τους κάθως και τις προτάσεις τους και να δεις πως αναγεννάται κατι εντελως ξεφτυλισμένο στα μάτια των πολλών.

Ανώνυμος είπε...

Δεσποινα, θα το συνεχίσω: το καταστατικό της ΕΕΒΕΠ ορίζει πως καλουνται οι γενικές συνελεύσεις, αλλά το καταστατικό πρέπει να ειναι σύννομο. Οσον αφορά τώρα τα οσα λες, πιστεύω ότι αν περιμένουμε να απαξιωθουν και να οδηγηθουν σε μαρασμό συλλογοι που δεν τους "παμε" μπορεί να περάσει πολύς χρόνος που μπορεί να δημιουργήσει και ανεπαανορθωτες βλάβες στο ολο συστημα (συμφέροντα επαγγελματιων π.χ.) Αρα η απο απόσταση κριτική δεν λέει. Επίσης ανοιχτή συζήτηση ποιος περιμένεις να καλέσει; αν περιμένεις την ΕΕΒΕΠ, θα γεράσεις....Αν οσοι ειστε απ εξω νομίζετε οτι μπορείτε να κανετε κάτι, καντε το, αλλως μπειτε στο συλλογικό οργανο και ανανεώστε το. Λαβε υπόψη σου οτι τα περι ανοιχτων συζητήσεων τα εχω ακούσει απειρες φορές, και απο τους φοιτητές μου στο ΤΕΙ και απο άλλους, χωρίς κανενα ορατο αποτέλεσμα μεχρι σήμερα.

Δαναη

Ανώνυμος είπε...

Μου βγαινει αυθορμητα να θυμισω εδω μια παροιμια:
"Εξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει κανείς".

Μαρια

καποιος που του την δινουν οι τιμητες ενθεν και ενθεν είπε...

ολοι εσεις που ζητάτε από αυτους που δεν συμμετεχουν ευθύνες και τόσο ευκολα τους στηνετε στο τοιχο και τους πυροβολειτε για πειτε και σε μας εσεις που σεμμετεχετε τι εχετε κανει για να αποτρεψετε αυτα τα φαινομενα; αντε γιατι μου φαινετε σαν να εχετε μπερδεψει λιγο ολοι την..... με την βουρτσα

Ανώνυμος είπε...

κανεις δεν θελει να σας στησει στον τοίχο ουτε να ζητησει ευθυνες απο τους ανευθυνους, αλλα δεν εχετε κανενα δικαιωμα να ρωτάτε εσεις τι κανουν οσοι συμμετεχουν και να τους καατηγορειτε απο πανω οτι δεν υπερασπίζονται καλως τα συμφέροντα σας. Να ασχοληθειτε μόνοι σας με αυτά....

o 5/12/10 8:36 μ.μ. είπε...

λοιπον διαβαζω καιρο το μπλογκ και δεν μπηκα ποτε στη διαδικασια να γραψω αλλα με το παραπανω σχολιο μου ηθελα να καταδειξω πως με μεγαλη ευκολια την εχετε "πεσει" μερικοι σε οποιον -α δηλωνει εκτος της ενωσης ενω μερικοι που ειστε μελη δεν λετε τπτ για το τι κανατε εκει μεσα και φτασαν ως εδω τα πραγματα!
οταν καποιοι δεν υπερασπιζονται τα συμφεροντα ενος κλαδου ορθα καλως κατηγορουνται και αυτο εμπιπτει στην κριτικη και αδυνατω να καταλαβω νοοτροπιες του στυλ "δεν εχετε δικαιωμα" κτλ και για να εχουμε καλο ερωτημα ποιος σας ορισε εσας να μοιραζετε ή να αφαιρειτε δικαιωματα απο το κοσμο που θελει να εκφραστει
αν δεν αρεσει η κριτικη σε μερικους ας μετακομισουν σε αλλες χωρες που τους ταιριαζουν περισσοτερο
οι απαντησεις μερικων ειναι ενδεικτικες του επιπεδου και της νοοτροπιας και γιατι τελικα οι βιβλιοθηκαριοι δεν πανε μπροστα

αυτα!γιατι σας βαρεθηκα μερικους εδω μεσα αλλα και εκει εξω που υπαρχετε

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να παρατηρήσω στον οποιον-α εχει γράψει το σχόλιο 6/12,4.07 οτι και αλλοι εχουν βαρεθει τις ανωριμες αντιδράσεις μερικων που ζητουν τα ρέστα απο όσους ασχολήθηκαν (καλως ή κακως) με την ΕΕΒΕΠ. Αν δεν καταλαβαίνετε τις υποχρεώσεις σας εναντι του εαυτού σας, τοτε μη διαμαρτύρεστε, ποτε για τις σχολικές βιβλιοθηκες, ποτε για τις συμβάσεις σας που λήγουν ποτε για το ενα ποτε για το αλλο. Κανείς δεν ειναι υποχρεωμένος να σκοτώνεται για σας που ειστε "απ'εξω απ το χορό" και λέτε μόνο τραγούδια. Αντε πια.....

Ανώνυμος είπε...

Εμεις ολοι οσοι ασχολούμαστε με αυτο -το "ξοφλημένο" όργανο- ξέρουμε πολύ καλα τι συμβαίνει, δεν χρειαζόμαστε ενημέρωση από κανένα μπλογκ και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να απολογούμαστε γι’ αυτό
Εσας ολους εκτος Ενωσης γιατι να σας ενημερώσουμε αφού δεν ενδιαφέρεστε για την Ενωση και για το ποιος την εκπροσωπεί και απέχετε συνειδητά και άλλα τέτοια...
Αποφασίσατε ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείστε με αυτό το θέμα, τώρα τι ζητάτε......και εξηγήστε μου το γιατι το ζητάτε
Αν δεν σας αρέσει έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα στην Ένωση ελάτε μαζί μας να τα αλλάξουμε. Από μακριά, να ζητάτε απολογίες γιατι δεν ενημερωθήκατε και με κακόγουστη και πικρόχολη κριτική δεν αλλάζει τίποτε, μένουμε στα ίδια και κυρίως με τους ΙΔΙΟΥΣ….
Σκεφτείτε το …

Δώρα