2010-12-07

Προς συντάκτη αλληλλογραφίας της ΕΕΒΕΠ:

Κύριε / Κυρία (προς όποιον τέλος πάντων μου στέλνει αυτά τα απαράδεκτα e-mail)
Έλαβα το ακόλουθο μήνυμα:

Εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Επιτροπής Εθνικής Πολιτικής της ΕΕΒΕΠ σας κοινοποιούμε συνημμένα:
1. Το πλαίσιο που περιλαμβάνει τις θέσεις - προτάσεις για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής Βιβλιοθηκών στη χώρα μας το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική συνεδρία που οργανώθηκε από την Ένωση στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Ιωάννινα, 25 Σεπτεμβρίου 2008).
2. Το κείμενο που εκφράζει την συμβολή της Ένωσης στη διαβούλευση του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ανάγκη σχεδιασμού μιας Νέας Πολιτικής Βιβλιοθηκών και Αρχείων.
Στο σημείο 1 το πρώτο link (ωωω! μα να μην εκπλήσσομαι καθόλου;!!!) δε δουλεύει! Το 2ο δουλεύει. Αν κύριε/κυρία συνάδελφε θέλατε να υπερσυνδέσετε την πρόταση “Το πλαίσιο που περιλαμβάνει τις θέσεις - προτάσεις για τη διαμόρφωση Εθνικής Πολιτικής Βιβλιοθηκών” με το http://www.eebep.gr/files/1GreenBookEEBEP.pdf, ο τρόπος για να το κάνετε είναι να επιλέξετε όλη την πρόταση, να πατήσετε ένα Ctrl+K (ή όποια άλλη συντόμευση / πλήκτρο / εικονίδιο χρησιμοποιείτε) και στη συνέχεια να επιλέξετε να γίνει η σύνδεση με το URL που θέλετε. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά με το να βάζετε link που παραπέμπουν σε περιοχές του σκληρού σας δίσκου, δεν γίνονται ορατά τα τεκμήρια που θέλετε να μας στείλετε!
Από το σημείο 2 δεν ανοίγει κανένα από τα 2 links. Και αναρωτιέμαι: Είναι γιατί “Το κείμενο που εκφράζει την συμβολή της Ένωσης” είναι ανύπαρκτο και άρα το ίδιο είναι και η συμβολή της Ένωσης; Ή απλά πρόκειται για τη γνωστή ανικανότητα του αποστολέα να υπερσυνδέσει ένα κείμενο με ένα διαδικτυακό πόρο; Και σε αυτή την περίπτωση, το 2ο link δουλεύει αν αφαιρέσουμε το εντελώς άκυρο κενό μεταξύ του Dia και του 1.pdf : http://www.eebep.gr/files/EEBEPPubDial.pdf . Είδατε πόσο εύκολο ήταν τελικά να αποκτήσει κείμενο που την εκφράζει η ΕΕΒΕΠ; (Δε θα αναλωθώ εδώ στο τι πραγματικά εκφράζει την ΕΕΒΕΠ και τι τους υπόλοιπους, καθώς έχει γίνει πολύ θέμα και ακόμα γίνεται σε προηγούμενες αναρτήσεις).
Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ακόμα μικρή υπόδειξη: Συνημμένα είναι τα συνοδευτικά έγγραφα ή άλλα αρχεία. Τα Links δεν είναι συνημμένα. Πείτε ότι μας κοινοποιείτε τους δικτυακούς τόπους, αν θέλετε. Αλλά όχι “σας κοινοποιούμε συνημμένα”. Μόνο φροντίστε, αν ακολουθήσετε την προτροπή μας και μας πείτε ότι μας κοινοποιείτε τους δικτυκούς τόπους να είναι “διαδικτυακοί” και να μην παραπέμπουν στον προσωπικό σας υπολογιστή ή σε ένα τοπικό δίκτυο που οι πολλοί δεν έχουμε πρόσβαση!
Τα παραπάνω σχόλια, δεν είναι τίποτε παραπάνω από την προσπάθειά μου, να επιτελέσω το πληροφοριακό μου καθήκον ενημερώνοντάς σας για το πώς γίνεται κάτι. Ο τόνος μου, πάλι, είναι τέτοιος (δε θα ήταν ποτέ έτσι αν επρόκειτο για χρήστη της βιβλιοθήκης) γιατί θεωρητικά, θα έπρεπε αυτά τα στοιχειώδη όλοι οι συνάδελφοι ή τουλάχιστον αυτοί που προβάλλουν το έργο της ΕΕΒΕΠ και “εκπροσωπούν” όλους μας, να τα γνωρίζουν.
Αυτά και καλημέρα σας, γιατί έχω και τον πόνο μου ν’ ασχοληθώ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai poy na diabaseis kai ta keimena