2012-06-20

Meebo… άντε meebo (μην πω) τίποτα!

Επειδή αρκετοί από εσάς εκεί έξω, μπορεί να νιώσατε τον ίδιο πανικό που ένιωσα κι εγώ όταν έμαθα πως το meebo μας τέλειωσε, παραθέτω 2 αρθράκια για να ξέρετε ποιον να κατηγορήσειτε. Ελπίζω, ότι μέσα σ’ αυτά λανθάνει και η είδηση ότι ο “φταίχτης” θα μας δώσει τη λύση στο πρόβλημά μας, μόλις απενεργοποιηθεί η υπηρεσία. Δε μένει, λοιπόν, παρά να “Εναποθέσω τη μοίρα του chat μου στα χέρια της Google με την ελπίδα να του φερθεί με τρυφερότητα!”

Meebo: μια ακόμα εξαγορά για την Google
Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης @ 08.06.2012Σχόλια 0
Όσο αθόρυβα (για τους περισσότερους γιατί το Deasy δεν παρέλειψε να το αναφέρει ) έγινε η εξαγορά του/της QuickOffice από τη Google, άλλο τόσο αθόρυβα έγινε και η εξαγορά του/της Meebo επίσης από την κορυφαία μηχανή αναζήτησης.

Το Meebo (στο οποίο επίσης είχαμε αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο πρόκειται να προσφέρει στη Google ένα ακόμα όπλο στη μάχη της στο χώρου το social networking (δηλαδή εναντίον της Facebook), καθώς δίνει στον ιδιοκτήτη ενός site τη δυνατότητα να κάνουν share το περιεχόμενό τους σε διάφορα SNS· το share γίνεται μέσω της γραμμής εργαλείων Meebo Bar η οποία ήδη έχει μια αρκετά καλή εγκατεστημένη βάση χρηστών και η Google ελπίζει ότι μπορεί να κατευθύνει αυτούς τους χρήστες στο Google +. Επίσης, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε σε διάφορες αναλύσεις, ωφέλιμα για την Google (και συγκεκριμένα για τις διαφημιστικές της υπηρεσίες) θα είναι και τα στατιστικά στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τα προϊόντα υπηρεσίες της Meebo.

Κλείνει το Meebo η Google για να διευρύνει το Google+
Αναδημοσιευση By giannis papadimou on Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 | 12:20 μ.μ.

Μια εβδομάδα μετά την εξαγορά του από τη Google, το Meebo ανακοίνωσε πως κλείνει στις 11 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα, κλείνουν τα Meebo Messenger, Sharing on Meebo, όλα τα Meebo Me widgets και όλα τα mobile apps. Το μόνο που θα συνεχίσει είναι το Meebo Bar, το οποίο και θα βελτιωθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι χρήστες της υπηρεσίας, θα έχουν τη δυνατότητα τις επόμενες 30 ημέρες να κατεβάσουν τα logs από την online δραστηριότητά τους, από αυτή τη διεύθυνση: https://www.meebo.com/chatlog-download. Όσοι θέλουν να διαγράψουν το λογαριασμό τους, μπορούν να το κάνουν από εδώ: meebo.com/support/deleteaccount/.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε την εξαγορά του Meebo σε μια συμφωνία που φημολογείται πως κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια. Το Meebo ξεκίνησε το 2005 σαν ένας instant messager για browsers και αναπτύχθηκε περιλαμβάνοντας και τη Meebo Bar, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν σε διάφορα websites.

Εκπρόσωπος της Google, δήλωσε πως η εταιρεία πάντα αναζητεί μεθόδους για να βοηθάει τους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο. Η εξαγορά του Meebo έγινε για τους ανθρώπους και την τεχνολογία του, στα πλαίσια της προσπάθειας της εταιρείας να ενδυναμώσει και να διευρύνει τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης του Google+.

1 σχόλιο:

aikker είπε...

Βάλε Digsby! Μάλλον είναι και καλύτερο από το Meebo.
Έχει μόνο δυο μειονεκτήματα: απαιτεί εγκατάσταση, ενώ δεν είναι ακόμη συμβατό με περιβάλλον Linux [μάλλον γι' αυτό δεν σε νοιάζει, ε; :p]