2007-08-03

Γνωρίζατε ότι.... ;

Χαιρετίζω άπαντες τους εναπομείναντες στα αστικά κέντρα καθώς και όσους αφιερώνουν χρόνο στις διακοπές τους για να ρίξουν μια ματιά στις τελευταίες αναρτήσεις των blog μέσω του laptop τους!
Λόγω του ότι έφτασε ο Αύγουστος και όλα έχουν την τάση να κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς, σήμερα δε θα ασχοληθούμε με άλλο ένα βιβλιοθηκονομικό θέμα. Αντίθετα, η παρούσα ανάρτηση έχει σαν στόχο να οδηγήσει κι άλλους σε μια ανακάλυψη που έκανα σήμερα. Δε λέω πως είμαι η πρώτη αλλά ελπίζω πως δεν είμαι και η τελευταία που το εντόπισε. Λόγω τεχνικών προβλημάτων, πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ Mozilla Firefox και βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης.

Σήμερα, λοιπόν, εντόπισα ότι στη γραμμή αναζήτησης του Google, την οποία έχουμε δυνατότητα να ενσωματώσουμε στο Mozilla, μπορούμε να προσθέσουμε ένα εικονίδιο blog ώστε όταν εισάγουμε έναν όρο αναζήτησης να γίνεται αναζήτηση αποκλειστικά στα blog. Αυτό που δεν έχω καταφέρει ακόμη να εξακριβώσω με βεβαιότητα είναι το αν η αναζήτηση γίνεται σε πλήρες κείμενο ή μόνο στις ετικέτες αλλά από τα πρώτα δείγματα που κοίταξα μάλλον γινόταν στο πλήρες κείμενο.
Νομίζω πως αυτή η παράγραφος είναι αρκετή για τη ζέστη, τον Αύγουστο και για να εξαντλήσει την υπομονή όσων είπαν να ρίξουν μια ματιά και έφαγαν ήδη 3 λεπτά από τις διακοπές τους!
Καλή ξεκούραση σε όλους!

1 σχόλιο:

ggk είπε...

Καλές διακοπέεεεεςςςςς και viva firefox!!!

:)