2007-09-03

Δημοσκοπήσεις

Μετά τις διακοπές, έχω πάντα την αίσθηση ότι ξεκινάει καινούρια χρονιά. Εξ’ άλλου για πολλά χρόνια, λόγω σχολείου, στην ουσία, τότε ξεκινούσε για τους περισσότερους.
Φέτος, λοιπόν, που, λόγω εκλογών, όλα κινούνται γύρω από σφυγμομετρήσεις, με μια νέα ενότητα λέω να επανέλθουμε κι εμείς. Ελπίζω να προσέξατε ότι προσετέθη στην προβολή του blog μια περιοχή «Δημοσκοπήσεων».

Στόχος της νέας αυτής "στήλης" είναι να συγκεντρώσουμε κάποια στατιστικά που θα συσχετίζονται με το χώρο της Βιβλιοθηκονομίας και της Επιστήμης της Πληροφόρησης και που θα μας οδηγήσουν (ελπίζω) σε κάποια συμπεράσματα ή, στην ακόμη σπουδαιότερη, συνειδητοποίηση της ελληνικής πραγματικότητας στο χώρο.
Καθώς υποθέτω πως το blog δεν έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, η διάρκεια των δημοσκοπήσεων θα είναι ένας μήνα. Φυσικά, αν το στατιστικό δείγμα δεν είναι μεγάλο, όπως είναι προφανές, θα απορρίπτεται η έρευνα. Δεν είναι δυνατόν να λάβουμε υπ’ όψιν ένα δείγμα 10 ατόμων και να πούμε πως κάναμε έρευνα!
Λόγω της μεγάλης διάρκειας της κάθε «Δημοσκόπησης», είναι πιθανόν να «τρέχουν» παράλληλα περισσότερες της μίας.
Τέλος, θα παρακαλούσα θερμά όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στα ερωτηματολόγια να απαντούν με ειλικρίνεια ώστε τα αποτελέσματα να είναι κατά το δυνατόν ακριβή.
Καλό χειμώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: